Algemeen

Elke zondag is er een ‘vergadering’. Deze begint om 10u en eindigt om 12.30u. Op deze vergadering wordt iedereen, in perfect uniform verwacht. Heel af en toe valt het voor dat een vergadering wordt verplaatst van zondag naar zaterdag. Dit gebeurt voornamelijk als er zaterdagavond een grote scoutsactiviteit staat gepland. Alle activiteiten en wanneer deze plaatsvinden, vind je terug in onze tweemaandelijkse klopstok.

Tijdens het jaar zijn er ook enkele weekends. Het eerste  – waarop alle takken individueel op weekend gaan – valt steeds tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie. Op het groepsweekend – het tweede vaste weekend – gaan alle takken samen weg.

En als klap op de vuurpijl is er natuurlijk nog het kamp. Alle takken gaan op hetzelfde moment op kamp. De duur van het kamp verschilt wel van tak tot tak. Kapoenen en welpen gaan 7 nachten op kamp. Jogivers en givers gaan de volle 11 nachten. Elke 2 jaar is er een groepskamp, en gaan we dus met alle takken samen naar dezelfde bestemming.

Alle belangrijke data, dus ook die van de weekends en kampen, kan je terugvinden in onze jaarplanning.